сряда, 4 април 2012 г.

Шок и ужас

Всички знаем ,че това е така известния Big Shot .
Така изглеждаше и моята машинка в началото . Но уви нещо се случи  и вече не изглежда по този начин. 
Много важно е да спазваме правилната употреба на машината.  Когато режем или правим релеф с папките за релеф  е много важно правилното въртене на дръжката. Прекаленото подлагане с материали  и неправилната   употреба  води до следния резултат:


Така изглежда  вече разглобената и счупена машина. Тъй като тази машина е за ХОБИ работа  а не за професионална   работа   прекаленото натоварване води до този резултат. Неправилната употреба също . Не трябва да се използват пригодени плексигласови подложки  а само на фирма  Sizzx  .Важно е да знаем също ,че когато ползваме машината  и режем огромно количество хартия  или филц остават остатъчни власинки  които се натрупват по зъбните колела и  става натрупване. Когато режем  на вече износени подложки също води до амортизация на машината.
Дръжката се движи на три броя зъбчати колела ,които задвижват  валяците. Те са изработени от Прахова металургия което значи  ,че при един по силен напън на дръжката  може да се пропукат или да се отронят зъбни колела. Това води до превъртане на самия оборот на въртене на дръжката.
Важно: Почиствайте   при  по- продължителна работа  колелата. Когато усетите ,че не може да направите оборот на завъртане върнете и пак завъртете.
Използвайте  само  подложки  които са  за подлагане.

Работилница Фантазия  от 15 АПРИЛ  вече ще предлага и резервни части за  Sizzix Big Shot.

4 коментара:

  1. Грозна картинка, Майче! Човек се учи докато е жив, нали знаеш! Благодаря за споделеното!

    ОтговорИзтриване
  2. Да наистина е грозна . Но най -важното е ,че успях да внеса части .Сега вече и да се счупят има части.
    Утре ще я пробвам как работи.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, мога ли да си закупя от вас резервни части за big shot. Счупено е малкото зъбно колело и квадрата, който държи др.зъбни колела е изяден и му пада скобата, която го държи да не се вади.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте. Имате ли зъбни колелета за малък Биг шот?

    ОтговорИзтриване

Нежност в зелено